SiteDirect använder cookies för att din upplevelse av webbplatsen ska bli så bra som möjligt. Klicka på OK för att godkänna. Läs mer i vår integritetspolicy.
OK
Start | Nyheter

Funktioner i SiteDirect

SEO för e-handelslösning - sökmotoroptimering onsite med Sitedirect

Att driva trafik från sökmotorerna, främst Google, är en av de viktigaste framgångsfaktorerna för en webbplats eller e-handel. Vi har därför lagt stor vikt på att skapa möjligheter när det gäller onsite SEO (sökmotoroptimering) för din e-handelslösning i SiteDirect-plattformen.

Med Web|SearchEngineOptimizer får du bra överblick över de viktigaste delarna när det gäller SEO.
Översikt SEO-verktyget i SiteDirect.

Automatiskt genererad titel och metadata 

Webbsidans titel är den text som visas högst upp i webbläsarens titellist när man besöker en webbplats. Innehållet i titeln har betydelse både för sökresultatsplacering och för att den som söker ska klicka i sökmotorernas resultatlista. 
Metadatafälten, eller metataggarna, läggs i webbsidans källkod och har inte lika stor betydelse för sökresultatet som de hade förr. Fältet Meta description är dock viktigt, eftersom den textraden syns i sökresultatet i Google. 

I SiteDirect kan du styra formateringen av titlar och metataggar så att de genereras automatiskt för webbsidor, produkter och artiklar. Med hjälp av så kallade makron kan du automatiskt ta med information som till exempel produkt- eller varumärkesnamn i titeln. Du kan även ange titel- eller metadata manuellt för en viss webbsida eller produkt som ersätter de automatiskt genererade titel- och metafälten.

URL-omskrivningar

URL-omskrivning används för att skapa korta och mera logiska länkar som också innehåller sökord som indexeras av sökmotorerna. Samtidigt blir webbadressen enklare att komma ihåg för besökaren. Länknamnen bör bestå av beskrivande ord som berättar om innehållet, exempelvis en produktkategori eller varumärkesnamn.

I SiteDirect anger du format för URL-omskrivningar för webbplatsens URL:er genom att använda text eller makron som genererar bra länkar som exempelvis: http://dindoman.se/huvudkategori/underkategori/produktnamn
I SiteDirects SEO-verktyg kan du ställa in hur title- och metataggar ska genereras automatiskt och reglerna för hur URL:erna (webbadresserna) ska skapas.

Ompekning av tidigare URL:er

Om du har haft en webbplats på en annan plattform eller med ett annat domännamn och vill dra nytta av de länkar som redan spridits kan du skapa en ompekning. På så sätt kan upparbetad länkkraft snabbare flyttas över den nya webbplatsen i SiteDirect.  Även här kan du använda makron för att skapa automatiska ompekningar.

Det är också enkelt att skapa ompekningar (301:or) för sidor eller produkter som du tar bort.
 

Arbeta med innehållets SEO i e-handelslösningen

  • Automatisk sitemap - Förutom metadata som vi berört tidigare är sitemaps en viktig beståndsdel när det gäller att uppnå resultat i sökmotorerna. En sitemap är en fil som används för att sammanställa information som är relevant för sökmotorspindlar. Denna sitemapfil används för att meddela sökmotorerna om att informationen på en eller flera sidor har ändrats. Sitemapfilen skapas automatiskt av SEO-modulen i SiteDirect och sökmotorerna notifieras automatiskt vid uppdateringar.
  • Redigera metadatafält – titel, nyckelord och description. Här kan du skriva in metadata som ska ersätta den information som genereras automatiskt.
  • Minska risken för duplicate content med mallsidor - För att undvika problem med duplicerat innehåll kan man ange att en sida är en mallwebbsida för t ex produkter. Effekten av detta blir att webbsidor med produktlistningar och produktvisningar får en så kallad canonical som innehåller en hänvisning till 'rätt' sida.
  • Ange korta adresser till enskilda sidor – om du till exempel har en kampanj och vill ha en kortare adress än den som genereras automatiskt för en sida, t ex http://dindoman.se/kampanj
Förhandsgranska SEO-information i SiteDirects SEO-verktyg.

Full kontroll över onsite SEO

I förhandsgranskningen kan du se SEO-information (sidtitlar, nyckelord, URL och sidbeskrivningar och mycket mer) för allt innehåll på webbplatsen. Du kan även skriva in ny information och se till att innehållet blir konsekvent över hela webbplatsen. Web|SearchEngineOptimizer ger dig helt enkelt full kontroll och ett lättarbetat verktyg när det gäller SEO-arbetet för din webbplats eller e-handel.

Vill du veta mer? Ring 0470-59 00 20, mejla sales@sitedirect.se eller fyll i kontaktformuläret så hör vi av oss!
SEO-verktyget i SiteDirect:
  1. Bra överblick över viktig SEO-data
  2. Automatiskt genererad titel, meta description och keywords med möjlighet att lägga in manuellt för enskilda sidor, produkter eller artiklar vid behov.
  3. Snygga automatiska URL:er
  4. Smidig ompekning av tidigare URL:er
  5. Automatisk sitemap
Google analytics

Aktuella kundprojekt