SiteDirect använder cookies för att din upplevelse av webbplatsen ska bli så bra som möjligt. Klicka på OK för att godkänna. Läs mer i vår dataskyddspolicy.
OK
Start | Paket | Retail

GO Retail - flera nätbutiker
i samma e-handelslösning

SiteDirect GO Retail är e-handelslösningen som ger möjlighet att skapa många nätbutiker med ett gemensamt produktutbud. Varje enskild nätbutik kan sedan komplettera med sitt eget urval av produkter.

Om du till exempel är leverantör, representerar en koncern med flera bolag eller erbjuder franchise kan du erbjuda butikerna i ditt nätverk ett färdigt koncept för e-handel. I GO Retail finns många smarta funktioner för att distribuera produkt- och marknadsinformation, bland annat ett centralt PIM med prenumerationstjänster. Alla nätbutiker som ingår i GO Retail-lösningen kan samtidigt ha samma möjligheter och funktioner som en fristående e-handel.

Fördelar på flera nivåer
 • Centralt innebär det smidig administration och distribution av delad produktinformation.
 • För nätbutikerna ger det alla fördelar av att ha en nätbutik, med möjlighet att kombinera centralt distribuerade produkter med ett eget lokalt sortiment.
 • För slutkunden ger det uppdaterad och aktuell information om produkter och sortiment.
GO Retail innehåller allt som behövs för att ta ett helhetsgrepp på e-handel med många nätbutiker och omnikanalsförsäljning.
GO Retail - flera nätbutiker i samma e-handelslösning
Så här är SiteDirect Retail uppbyggt - läs mer om de olika delarna längre ner.

För vem?

SiteDirect GO Retail till dig som har behov av att ha flera nätbutiker som delvis har samma produktutbud, till exempel: 
 • leverantör eller distributör
 • ägare av butikskedja eller franchisekoncept
 • medlemsägda butiker 
 • koncern eller branschorganisation inom B2C eller B2B.
GO Retail kan också användas för att bygga upp ett system av många webbplatser, med delad produktinformation, till exempel:
 • varumärkessajter
 • kampanjsajter

extern information:

Smidig administration och integration med externa system

En av grundstenarna i GO Retail är det centrala PIM-systemet. Informationen i PIM-systemet hanteras via ett smidigt administrationssystem.

Det finns också möjlighet att skapa en integration med externa system, till exempel leverantörssystem, med information som synkas in i PIM-systemet.
Smidig administration och integration med externa system

Centralt & LOkalt pim:

Kombinera gemensamma produkter med nätbutikens lokala val av produkter

I GO Retail kan du kombinera centralt distribuerad produktinformation med nätbutikernas eget val av produkter.

Centralt PIM: GO Retail har ett centralt PIM-system som distribuerar ut gemensam produktinformation till nätbutikerna. Det centrala PIM-systemet kan kopplas till externa system, till exempel för att hämta produktinformation från flera olika leverantörers PIM-system/databaser.

Lokalt PIM: Produkterna i det centrala PIM-systemet synkas över till ett lokalt PIM som finns för varje nätbutik. Varje enskild nätbutik kan sedan komplettera med eget val av produkter som ligger utanför det gemensamma produktutbudet. Butiken väljer sedan vilka produkter som ska visas ute i nätbutiken.

Detta ger full kontroll över produktinformationen och bara ett ställe att uppdatera den gemensamma informationen.
Kombinera gemensamma produkter med nätbutikens lokala val av produkter

smart informationsflöde:

Prenumeration på produkt- och marknadsinformation

Informationen från det centrala PIM-systemet kan distribueras via prenumerationer, det vill säga man kan koppla på och stänga av om produktinformationen ska skickas till den enskilda butikens lokala PIM-system. Om en prenumeration avslutas ligger befintliga produkter kvar lokalt i nätbutiken, men man får inte längre uppdatering av nya produkter och förändringar.

Det finns även möjlighet att distribuera marknadsinformation som kampanjer och marknadsinnehåll (content marketing) etc.
Prenumeration på produkt- och marknadsinformation

Flera Nätbutiker i samma system:

Kompletta nätbutiker för hela orderflödet

Nätbutikerna i GO Retail har allt som behövs för att sälja på nätet.
 • Hanterar hela orderflödet inklusive betalningar, bokföringsunderlag och utleveranser. 
 • Produkterna i nätbutiken kan hämtas från både det centrala PIM-systemet och nätbutikens lokala PIM-system.
 • Responsiv design. Varje nätbutik kan ha en unik design eller följa en designmall om man hellre vill det. 
Kompletta nätbutiker för hela orderflödet

framtidssäkert:

En e-handelslösning som skapar möjligheter

SiteDirect Retail innehåller också:
 • Inbyggt CMS. (Content Management System) Innehållshanteringssystem för att hantera och publicera olika typer av informationsinnehåll.
 • Förberett för internationalisering. Bygg på med ytterligare marknader, språk eller regioner.
 • Förberett för tillväxt. Koppla på ytterligare funktioner/moduler efter hand som verksamheten växer. Nätbutikerna kan ligga i flera kluster där varje kluster har sina funktioner och inställningar.
 • Utbildning och support. Vi hanterar utbildning och support både för de som ska sköta de centrala funktionerna och för nätbutikerna. Du behöver alltså inte bygga upp en egen supportorganisation.
I GO Retail kan nätbutikerna behålla sin lokala frihet, samtidigt som det finns möjlighet att på ett smidigt sätt centralt distribuera affärskritisk information.

Mer information
Vill du veta mer om möjligheterna med GO Retail? Kontakta någon av våra affärsutvecklare på sales@sitedirect.se eller tel 0470-59 00 20.
En e-handelslösning som skapar möjligheter