SiteDirect använder cookies för att din upplevelse av webbplatsen ska bli så bra som möjligt. Klicka på OK för att godkänna. Läs mer i vår integritetspolicy.
OK
Start | Kunder

Rapunzel of Sweden - hårförlängning till 220 000 kunder i över 60 länder

Rapunzel of Sweden startades 2007 av Ida Backlund. Hennes eget behov av löshårsprodukter blev startskottet till företaget som idag omsätter drygt 100 Mkr och har över 50 anställda. Sedan 2008 levererar SiteDirect e-handelslösningen.
 
- Vi valde SiteDirect för att plattformen har ett så bra översättningsstöd. Den är också effektiv att arbeta med och ger oss många möjligheter att utveckla verksamheten. Det går att göra väldigt mycket i plattformen även utan programmeringskunskaper och om man kan programmera kan man göra ännu mer, säger Jessica Lundberg som är marknadschef.

Egen import ledde till företagsstart
Ida Backlund är entreprenören bakom Rapunzel of Sweden. Sedan hon var 13 år har hon använt hårförlängning, men det var svårt att hitta löshår med bra kvalitet och kundservicen var dessutom ofta väldigt dålig. Hon började importera löshår till sig själv, och snart ville även andra köpa av henne. Intresset ledde till att idén föddes om att starta företag och 2007 blev den verklighet.
 
Stark tillväxt
Namnet Rapunzel tog Ida Backlund från sagan om Prinsessan Rapunzel av Bröderna Grimm. Idag ägs företaget av Ida Backlund och Stefan Lövgren och omsätter mer än 100 miljoner kronor. De har ett femtiotal anställda och tillväxten fortsätter. Visionen är en omsättning på 500 miljoner kronor 2017.

Tio marknader och åtta språk
Webbplatsen rapunzel.se är navet i verksamheten. Den finns på åtta olika språk och kunderna kan handla i sju olika valutor. Rapunzel har idag 220 000 kunder i över 60 länder. En av deras viktigaste framgångsfaktorer är kundtjänsten som har personal som kan svara på många olika språk och ge råd om val av produkter till kunder över hela världen.

Löshår, peruker och stylingprodukter
På Rapunzel har man hela tiden örat mot marknaden och utvecklar gärna produkterna i samarbete med sina kunder. Förutom olika typer av hårförlängningar säljer man även hårvårds-, styling- och skönhetsprodukter samt håraccessoarer. Det senaste tillskottet är peruker.

Rapunzel Hair Academy
Företagets huvudkontor ligger i Umeå och där finns också huvuddelen av personalen, men företaget har även egna hårsalonger i Göteborg och Stockholm. Sommaren 2014 öppnar ytterligare en salong i Malmö. Planer finns även på att starta salonger utanför Skandinaviens gränser och under hösten 2014 startar Rapunzel Hair Academy - en utbildning till certifierad hårstylist.

Responsiv design
Rapunzel har arbetat intensivt med att göra webbplatsen mobilanpassad med responsiv design.
- Vår webmaster Jesper Nilsson har gjort det mesta av arbetet. Det är en stor fördel att ha en egen webbutvecklare som kan jobba tillsammans med vår projektgrupp på SiteDirect.

Utveckla upplevelsen
Rapunzel arbetar hela tiden med att effektivisera och förbättra upplevelsen på webben och planerna är många i ett expansivt företag.
- Oavsett om man befinner sig på lagret, i utvecklingsteamet eller i kundtjänsten så är SiteDirect en väldigt lätthanterlig e-handelslösning att jobba med, avslutar Jessica Lundberg.

» Läs mer på Rapunzelofsweden.se
» Läs mer om SiteDirects e-handelslösningar
Jessica på Rapunzel
Jessica Lundberg, marknadschef på Rapunzel of Sweden.
 
Om Rapunzel of Sweden

Rapunzel of Sweden säljer hårförlängningar, hårvårds- styling och skönhetsprodukter, håraccessoarer samt peruker.

Omsättning: Ca 100 Mkr
Anställda: Drygt 50
Artiklar i nätbutiken: ca 1000

Marknader: Sverige, Norge, Danmark, Finland, Tyskland, Storbritannien, Polen och övriga EU samt USA.

Språk: svenska, norska, danska, finska, tyska, engelska, polska och spanska.