SiteDirect använder cookies för att din upplevelse av webbplatsen ska bli så bra som möjligt. Klicka på OK för att godkänna. Läs mer i vår integritetspolicy.
OK
Start | Nyheter | Prisad kund: Rapunzel of Sweden

Prisad kund: Rapunzel of Sweden

Rapunzel har sedan starten 2007 sålt hårförlängningar till över 70.000 kunder. Nyligen blev Rapunzels VD, Ida Backlund utsedd till Årets kvinnliga stjärnskott vid regionfinalen i entreprenörstävlingen Entrepreneur of the year i Umeå.

Ida Backlund har stora ambitioner och planerar att till år 2015 öka omsättningen till 500 miljoner kronor.

- Jag har helt klart för mig vad som ska göras och det måste vi hålla oss till om vi ska lyckas. Jag har en plan för varje anställd och varje marknad. År 2015 kommer vi att finnas i 18 länder och vi är då 55 anställda, säger Ida Backlund till E24. 

Rapunzel of Sweden säljer idag löshår i åtta länder och planerar att utöka till ytterligare tre: Ryssland, Italien och Frankrike. Men att lyckas på en annan marknad kräver noggrann planering och bra strategier.

- Det gäller att ha rätt tillvägagångssätt och vi har unika strategier för varje marknad. Det innebär bland annat att företaget har en anställd designerad för varje specifik marknad, säger Ida Backlund till E24.

Rapunzel of Sweden har också i sin strategi att alla anställda ska arbeta på kontoret i Umeå.

- Vi har tagit hit fem personer från olika länder och ordnat med lägenheter och arbetstillstånd. Resultatet blir helt enkelt inte lika bra om de anställda jobbar ensamma i sina hemländer, säger Ida Backlund till E24.

[b]Besök Rapunzel of Sweden[/b]
[link=http://www.rapunzelofsweden.se]www.rapunzelofsweden.se[/link]
Prisad kund: Rapunzel of Sweden