SiteDirect använder cookies för att din upplevelse av webbplatsen ska bli så bra som möjligt. Klicka på OK för att godkänna. Läs mer i vår dataskyddspolicy.
OK
Start | Kunder

PMH International – Från en till fyra sajter med sökmotoroptimerad produktinformation

Bakgrund - en webbplats: 
PMH International AB tillverkar och säljer lyftutrustning samt industri- och lagerhallar. Tidigare låg hela verksamheten i bolaget samlad på webbplatsen PMH.se. I denna lösning fanns också en separat mobil webbplats. Innehållet vände sig delvis till olika målgrupper.
PMH-hallens nya webbplats finns i svensk, dansk och engelsk version.

Lösning - fyra nya sajter på tre språk

I PMHs nya lösning har vi skapat fyra nya webbplatser på SiteDirect-plattformen – grundwebbplatserna pmh.se och pmh-hallen.se som även finns i dansk och engelsk version för att möta en internationell marknad. Alla fyra sajterna riktar sig till B2B-kunder och har ett gemensamt responsivt designupplägg som ger möjlighet att jobba mer med video, bilder och förklarande produktinformation. 
 
- Vi ville dela upp våra affärsområden i två olika sajter för att lättare kunna sökmotoroptimera och för att kunden ska få en tydligare bild av företaget genom att komma in i rätt affärsområdet direkt, berättar Niklas Håkanssson, VD på PMH International AB. Ett annat krav var att möta den ökande trafiken från mobila enheter bättre med responsiv design.
 
Användarupplevelsen viktig
- Vi jobbar hela tiden med webbplatserna för att skapa rätt och nytt innehåll. Vi vill ge en god användarupplevelse och försöker ligga i framkant hela tiden och erbjuda våra kunder hemsidor som är uppdaterade och lättnavigerade. Vi har använt SiteDirect-plattformen i många år och i det här projektet har SiteDirects lösningsarkitekt Andreas Lehner varit ett mycket bra bollplank när det gäller både layout och teknik, säger Niklas Håkansson.
 
Lösningsarkitekt Andreas Lehner om projektet:
- Det här är ett komplext projekt där en webbplats (pmh.se) i praktiken skulle bli fyra nya responsiva sajter. Tonvikten har legat på att förbättra innehållet, både när det gäller texter och bilder och att skapa en så mjuk SEO-övergång som möjligt för att behålla trafik och indexeringar. Vi har lagt grunden för sökmotoroptimeringen så att PMH nu kan jobba vidare på att förbättra sina positioner.

» pmh.se
» pmh-hallen.se
» pmh-hallen.dk (dansk)
» pmh-hallen.com (engelsk)
Om PMH International AB
PMH International AB tillverkar lyftutrustning samt industri- och lagerhallar. De har sitt huvudsäte i Ystad och blev eget bolag 1974 efter att under många år ha ingått som en avdelning i Persöner AB.

I koncernen ingår också två systerbolag – Matek.se och Ystamaskiner.se som också använder SiteDirect-plattformen.
 
Omsättning: Ca 120 mkr
Anställda: 25
Antal produkter: ca 5000
Korta fakta om PMH-projektet:
  • Fyra nya nya webbplatser med responsiv design (pmh.se, pmh-hallen.se, pmh-hallen.dk och pmh-hallen.com)
  • Tre språk - svenska, danska och engelska (PMH-hallen)
  • Sökfunktion för 3D cadfiler (pmh.se)
  • Utökat och bättre bildmaterial
  • Bättre och tydligare struktur
  • Snabbscrollfunktion som skickar besökaren vidare direkt till exempelvis filmer och dokument längre ner på sidan
  • Delningsfunktion för sociala medier
  • Nyheter/blogg är planerat i nästa steg