SiteDirect använder cookies för att din upplevelse av webbplatsen ska bli så bra som möjligt. Klicka på OK för att godkänna. Läs mer i vår integritetspolicy.
OK
Start | Kunder

PMH International – Från en till fyra sajter med sökmotoroptimerad produktinformation

Bakgrund - en webbplats: 
PMH International AB tillverkar och säljer lyftutrustning samt industri- och lagerhallar. Tidigare låg hela verksamheten i bolaget samlad på webbplatsen PMH.se. I denna lösning fanns också en separat mobil webbplats. Innehållet vände sig delvis till olika målgrupper.
PMH-hallens nya webbplats finns i svensk, dansk och engelsk version.

Lösning - fyra nya sajter på tre språk

I PMHs nya lösning har vi skapat fyra nya webbplatser på SiteDirect-plattformen – grundwebbplatserna pmh.se och pmh-hallen.se som även finns i dansk och engelsk version för att möta en internationell marknad. Alla fyra sajterna riktar sig till kunder inom B2B och har ett gemensamt responsivt designupplägg som ger möjlighet att jobba mer med video, bilder och förklarande produktinformation. 
 
- Vi ville dela upp våra affärsområden i två olika sajter för att lättare kunna sökmotoroptimera och för att kunden ska få en tydligare bild av företaget genom att komma in i rätt affärsområdet direkt, berättar Niklas Håkanssson, VD på PMH International AB. Ett annat krav var att möta den ökande trafiken från mobila enheter bättre med responsiv design.
 
Användarupplevelsen viktig
- Vi jobbar hela tiden med webbplatserna för att skapa rätt och nytt innehåll. Vi vill ge en god användarupplevelse och försöker ligga i framkant hela tiden och erbjuda våra kunder hemsidor som är uppdaterade och lättnavigerade. Vi har använt SiteDirect-plattformen i många år och i det här projektet har SiteDirects lösningsarkitekt Andreas Lehner varit ett mycket bra bollplank när det gäller både layout och teknik, säger Niklas Håkansson.
 
Lösningsarkitekt Andreas Lehner om projektet:
- Det här är ett komplext projekt där en webbplats (pmh.se) i praktiken skulle bli fyra nya responsiva sajter. Tonvikten har legat på att förbättra innehållet, både när det gäller texter och bilder och att skapa en så mjuk SEO-övergång som möjligt för att behålla trafik och indexeringar. Vi har lagt grunden för sökmotoroptimeringen så att PMH nu kan jobba vidare på att förbättra sina positioner.

» pmh.se
» pmh-hallen.se
» pmh-hallen.dk (dansk)
» pmh-hallen.com (engelsk)
Om PMH International AB
PMH International AB tillverkar lyftutrustning samt industri- och lagerhallar. De har sitt huvudsäte i Ystad och blev eget bolag 1974 efter att under många år ha ingått som en avdelning i Persöner AB.

I koncernen ingår också två systerbolag – Matek.se och Ystamaskiner.se som också använder SiteDirect-plattformen.
 
Omsättning: Ca 120 mkr
Anställda: 25
Antal produkter: ca 5000
Korta fakta om PMH-projektet:
  • Fyra nya nya webbplatser med responsiv design (pmh.se, pmh-hallen.se, pmh-hallen.dk och pmh-hallen.com)
  • Tre språk - svenska, danska och engelska (PMH-hallen)
  • Sökfunktion för 3D cadfiler (pmh.se)
  • Utökat och bättre bildmaterial
  • Bättre och tydligare struktur
  • Snabbscrollfunktion som skickar besökaren vidare direkt till exempelvis filmer och dokument längre ner på sidan
  • Delningsfunktion för sociala medier
  • Nyheter/blogg är planerat i nästa steg