SiteDirect använder cookies för att din upplevelse av webbplatsen ska bli så bra som möjligt. Klicka på OK för att godkänna. Läs mer i vår dataskyddspolicy.
OK
Start | Plattform | Byta plattform

7 punkter att tänka på när du
ska byta e-handelsplattform

Känner du att du håller på att växa ur din e-handelsplattform? Att byta plattform kan kännas som ett stort steg, men med god planering behöver det inte vara så komplicerat. Vi listar sju punkter att tänka på som gör ditt plattformsbyte enklare och smidigare när du ska välja leverantör.

1. Skriv en kravlista!
Börja med att fundera igenom vad du vill ha ut av en ny plattform och skriv ner det i en tydlig kravlista. Utgå från vad som kunde fungera bättre i din nuvarande lösning, och tänk efter vilka kreativa lösningar som skulle kunna göra just din e-handel framgångsrik. Några punkter att ta hänsyn till:
  • Är det nya systemet enkelt och smidigt att jobba med i det dagliga arbetet, även när volymerna ökar?
  • Finns det en plan hos leverantören för hur plattformsbytet ska gå till?
  • Hur mycket kan du göra själv och vad behöver du konsulthjälp till?
  • Finns det support som du kan nå enkelt om något inte fungerar?
  • Hur ser förutsättningarna ut för SEO och online marknadsföring i plattformen?
2. Är det smidigt att importera data?
Det är viktigt att du smidigt kan föra över kunduppgifter, artiklar och produktbilder till den nya plattformen utan alltför mycket manuellt arbete. Går det till exempel att ladda upp flera produkter samtidigt? Hur fungerar det med flytt av betal- och fraktlösningar? Kan du få hjälp av leverantören att importera data från din nuvarande nätbutik.
 
Vill du läsa resten av punkterna på checklistan?
Ladda kostnadsfritt ner vår checklista med sju punkter att tänka på som gör ditt plattformsbyte enklare och smidigare. Fyll formuläret för att hämta checklistan direkt: