SiteDirect använder cookies för att din upplevelse av webbplatsen ska bli så bra som möjligt. Klicka på OK för att godkänna. Läs mer i vår integritetspolicy.
OK
Start | Kunder

Pinx prints – e-handel med personligt designkoncept

Guldströms säljer bland annat vaskpannor

Bakgrund: Nytt affärsområde i koncernen 

Gimmersta Group är en av Sveriges ledande aktörer i tapetbranschen med försäljning till konsumenter och företag i över 50 länder, både online och via återförsäljare. Nu ger de sig in på ett nytt affärsområde med nya bolaget Pinx Prints – personliga och designade prints. Fem olika teman där man som kund kan personalisera posters finns med i starten - art, birth, maps, me och quotes – men det ska blir fler så småningom.
 
Minnen och mål
– Meningen är att man ska kunna spara minnen och upplevelser som en poster, snyggt och designat, men med sina egna personliga uppgifter, berättar Christofer Gimmersta på Pinx. Det kan vara minnet av ett barns födelse, en resa eller kanske första gången man träffade sin partner. Vi har också lite mer utmanande innehåll där man till exempel kan göra en lista över sina personliga mål under året eller ett citat som man gillar.
 
Namnet Pinx kommer från latinets Pinxit som betyder ungefär ”jag har målat det här” och som användes av konstnärer historiskt som signatur.
 
Försäljning online
Redan från början var idén att sälja på nätet med funktioner där kunden själv skriver in de personaliserade uppgifterna när hen beställer sin poster. 
– Vi valde SiteDirect för att det känns tryggt med ett svenskt system som också är flexibelt så att vi kan utveckla specialanpassningar för vår nya verksamhet. Jag har jobbat med SiteDirect-systemet tidigare och det är ett fantastiskt CMS som hanterar flera språk och regioner och det skapar förutsättningar för vår globala försäljning, säger Christofer Gimmersta.

Lösning: SiteDirect GO Commerce Pro

Pinx lanserades våren 2019. Innan valet föll på SiteDirect tittade de på flera andra e-handelslösningar.
– Andra system är ofta antingen väldigt begränsade eller oerhört avancerade, menar Christofer Gimmersta. I SiteDirect finns allt som vi tycker är viktigt - responsivitet med mobilanpassning, ett starkt CMS, bra språkhantering eftersom vi jobbar globalt, momshantering, valutor och så vidare. Allt det kan SiteDirect sköta perfekt. Jag har nästan aldrig upplevt några problem med systemet. Det är stabilt på alla sätt.

SiteDirect är e-handelsmotorn
I Pinx e-handel är SiteDirect e-handelsmotorn där alla produkter, ordrar, kunder, översättningar och allt innehåll hanteras. Pinx har sedan byggt på med en egen editor, PIngo, som hanterar det personaliserade innehållet av kundens posters. Det finns även en integration mot företagets produktionssystem. 
– Förr försökte vi hitta ett system som löste alla problem, men vi har kommit fram till att det inte är den bästa lösningen. Den här världen blir hela tiden mer komplex och det är bättre att ha ett kompetent system i botten och sedan komplettera med andra system och bygga integrationer via api:er. 

Ger stora möjligheter
Som avancerad användare har man stora möjligheter att anpassa SiteDirect och ha kontroll, menar Christofer Gimmersta. 
– I och med GO-paketeringen och de senaste årens utveckling av plattformen har det kommit till många nya bra funktioner så SiteDirect är verkligen ett e-handelssystem som är på gång! 

Trygg leverantör
– Det känns tryggt att som svenskt företag ha en svensk leverantör och svensk partner. Grundstommen är det stora förtroende vi har för våra kontaktpersoner på SiteDirect och hos partnern Bizkit, avslutar Christofer Gimmersta.
Guldvaskning pågår!

Vill du veta mer om SiteDirect?

Kontakta oss på sales@sitedirect.se, tel 0470-59 00 20 eller boka demo direkt i bokningskalendern:

Fakta & funktioner

Pinx Print använder SiteDirect GO Commerce Pro med följande tillägg:
GO Commerce innehåller bland annat:
  • Inbyggt PIM (product information management) som samlar all produktinformation
  • Smidig administration av produkter
  • Kraftfullt CMS-verktyg för att enkelt hantera innehåll på webbplatsen
  • Förberett för tillväxt och internationell handel
  • Responsiv design som utgår från företagets grafiska profil.
  • Hanterar både B2B och B2C-försäljning
Partner: Bizkit

Om Pinx

Pinx Prints drivs genom bolaget Pinx AB som är en del av Gimmersta Group. I koncernen, med huvudsäte i Borås, ingår även bolagen Sandberg Wallpaper AB och Rebel Walls AB, vilka båda är väletablerade varumärken i tapetbranschen. Företagsgruppen har en historia som sträcker sig tillbaka till 1925 och idag drivs den av tredje generationen med en försäljning till över 50 länder.