SiteDirect använder cookies för att din upplevelse av webbplatsen ska bli så bra som möjligt. Klicka på OK för att godkänna. Läs mer i vår integritetspolicy.
OK
Start | Nyheter | Patroner.se - ett av Sveriges äldsta e-handelsföretag

Patroner.se - ett av Sveriges äldsta e-handelsföretag

Patroner.se har sålt bläck och toner på nätet sedan 1996 och i år firar de 20 års-jubileum som e-handlare. När företaget startade hade fem procent av svenskarna tillgång till internet.

Ola Gustafsson har varit med på nästan hela resan. 
- I början handlade det om att få någon att starta datorn, koppla upp sig via sitt modem, gå och starta kaffebryggaren, skriva in din webbadress, gå och hälla upp sitt kaffe, förhoppningsvis till slut bli uppkopplade och så småningom handla. De som handlade av oss då var lika mycket e-handelspionjärer som vi var, säger Ola.

Nu har vi ständigt internet på fickan och all logik är annorlunda än på 90-talet. Kunderna söker sin leverantör av bläck och patroner via Google.
- Om du inte är med där är du chanslös, menar Ola.

Byte till SiteDirect gav SEO-kraft
Våren 2012 bytte Patroner.se till SiteDirect-plattformen. 
- Det är det absolut viktigaste steg vi har tagit i företagets historia, säger Ola Gustafsson. Från att ha varit odugliga på SEO gick vi till att bli bäst i vår bransch två år senare tack vare möjligheterna som finns med plattformen.

Patroner.se - ett av Sveriges äldsta e-handelsföretag