Pia Havby, ekonomi- och personalansvarig:

- Jag älskar siffror i alla dess former!

Pia Havby är ekonomi- och personalansvarig på SiteDirect. Det innebär att hon arbetar med ekonomisk uppföljning och HR-frågor, till exempel fakturering, bokföring, budgetering, uppföljning, rapportering, löner, rekrytering och anställningsavtal.
 
Vad är det roligaste med ditt jobb på SiteDirect?
Variationen av arbetsuppgifter och mina härliga kollegor!
 
Vem är Pia Havby?
Jag är en aktiv småbarnsmamma som tycker om att vara nära naturen. Jag är positiv, engagerad och diplomatisk. Jag har nyligen kommit tillbaka till jobbet efter en längre föräldraledighet då jag har passat på att resa runt i Sverige för att hälsa på familj och vänner. Jag har under den här tiden försökt att skala bort så många måsten som möjligt för att kunna njuta av tiden tillsammans med barnen. Ibland är det otroligt tålamodsprövande att ha med små barn att göra, men samtidigt otroligt utvecklande. Och nu är jag tillbaka på jobbet med en massa nya intryck och ny energi! 
 
Vad startar du arbetsdagen med på morgonen?
En kopp kaffe, en genomgång av mailboxen och en kort avstämning av arbetsdagens agenda med min kollega Edin.
 
Berätta lite om din bakgrund!
Jag kommer ursprungligen från Halmstad och har bott i Växjö de senaste tio åren. Jag har en kandidatexamen i företagsekonomi och tillhör skaran som har varit anställda längst i SiteDirect med mina åtta och ett halvt år, men under den tiden har jag också hunnit med två längre föräldraledigheter. Under mina år som anställd har bolaget varit i ständig förändring och utveckling vilket gör mitt jobb extra spännande och aldrig långtråkigt. 
 
Vad gör du när du inte jobbar?
Tränar, läser, simmar och badar med barnen, umgås med familj och vänner. Vi har ett sekelskifteshus som vi renoverar efter hand och jag är engagerad i barnens aktiviteter. Jag umgås också gärna med nära vänner i olika konstellationer och miljöer. Över huvud taget så älskar jag djur och natur och att röra på mig. Vi hade hund tidigare och det saknar jag idag. Det gör det enkelt att komma ut i naturen.

Jag gillar även att resa och upptäcka nya kulturer, vilket jag gjorde en hel del i 20-30-årsåldern, men med småbarn har det mest blivit Sverige-utflykter på senare år. Eftersom jag är ekonom älskar jag också siffror i alla dess former och på fritiden handlar jag en del med aktier.
 
Vilken är din viktigaste spaning som berör SiteDirects kunder?
Som kund på nätet tycker jag att enkelhet är a och o. Få kassasteg, tydlig information om leveranstider, frakt- och returkostnader uppskattas enormt av mig och andra kunder. 
Pia Havby
Pias bästa aktiesparartips:

1. Sprid riskerna genom att aktivt handla med ca tio aktier. Lägg inte alla ägg i samma korg.
 
2. Var långsiktig. Köp gärna ett mindre antal aktier ofta (t ex månadsvis) men tänk på att vara långsiktig. På kort sikt flukturerar börsen både upp och ner men historiskt sett går den över tid alltid upp. Köp ofta och sälj sällan helt enkelt.
 
3. Diskutera med familj och vänner. Jag tycker att det är mycket roligare att ha aktiesparande som ett intresse om jag delar det med andra. Hemma diskuterar vi ofta börsen och dagsaktuella händelser som påverkar marknaden och för ett par månader sedan tog jag med mig äldsta barnet på aktiekurs i Aktiespararnas regi.

Läs mer