Mattias Söderberg, affärsutvecklare:

- Ibland är e-handelsbranschen ganska trög!

Som affärsutvecklare hjälper Mattias Söderberg SiteDirects kunder att komma fram till vad de behöver i sin webb- eller e-handelslösning utifrån sina förutsättningar och mål.
- Jag gillar att utmana kunderna, säger Mattias. Man måste inte alltid göra det som alla andra har gjort. Att hjälpa till att hitta bra lösningar är det bästa med jobbet som affärsutvecklare.

Berätta om din bakgrund!
- Innan jag kom till SiteDirect har har jag jobbat med e-handel och marknadsföring i möbelbranschen och telekomindustrin. Jag har också varit ljudtekniker under en period. 
 
Vad gör du när du inte jobbar?
Jag är en musikälskande plattvändare som gillar att resa. Familjen består av fru, två barn, collievalpen Epic och ett antal kaniner, katter och hästar ingår också i hushållet. På senare tid har jag engagerat mig i att hjälpa asylsökande att etablera sig i samhället. Jag driver också en e-handel tillsammans med en kompis.
 
Vad anser du är särskilt aktuellt inom webb och e-handel just nu?
Egentligen handlar det om att förbättra marginalerna. Det låter kanske tråkigt, men smidig hantering och enklare administration och mer fokus på kundvård tror jag är vägen att gå.

Man pratar om personalisering och drönarleveranser, men i verkligheten som e-handlare handlar det kanske mer om att få leveranserna att fungera. E-handel är inte så mycket enklare än att ha en vanlig butik. Det finns så många möjligheter att utveckla sin e-handel för att bli lättare att ha att göra med. Hur fungerar till exempel filtreringar och sökfunktioner i nätbutiken så att besökarna hittar rätt? Är kommunikationen anpassad efter målgruppen? Vilka problem har nätbutikens kunder, och hur kan du som e-handlare vara en del av lösningen? Det gäller att ta ett helhetsgrepp och jag är gärna bollplank i en sådan diskussion.
Carl Conradsson
Mattias fyra bästa tips till företag som vill nå framgång på webben:

1. Investera mer i bra lösningar.

2. Hitta rätt budskap till din kund. 

3. Avsätt tid för att mäta och förbättra.

4. Se till att det händer nåt, bestäm dig! Just do it!

Läs mer