SiteDirect-bloggen

 • 20 JUN
   

  Quick View - snabb och snygg produktvisning

   
   

  Quick View - snabb och snygg produktvisning

   
  20 JUN
  Quick View är en ny funktion i SiteDirect för produktvisning som gör det enklare för dina besökare att snabbt se mer av en produkt - direkt i listor och sökresultat. Man behöver inte lämna listan för att se alla detaljer eller bilder från en produkt, vilket gör att det upplevs enklare att leta och handla i webbshoppen. Läs mer
    Teknik
 • 17 MAR
   

  Tydlig design

   
   

  Tydlig design

   
  17 MAR

  Design handlar i grunden om att kommunicera. Du vill något. Och du vill att någon ska ta till sig det. 

  Vad kan du göra för att skapa tydligare design?

   

  Läs mer
 • 15 DEC
   

  Vad är egentligen ett SSL-certifikat?

   
   

  Vad är egentligen ett SSL-certifikat?

   
  15 DEC

  Man läser överall på nätet idag om SSL-certifikat och hur viktigt det är för att skapa säkerhet på webbplatsen och särskilt för e-handlare.

  Vad är då SSL? SSL är ett protokoll eller kommunikationssätt mellan webbserver och webbklient (webbläsare), som ser till att informationen som skickas mellan är säker. Detta märks med ett hänglås i adressraden.

  Om anslutningen inte är helt säker så varnar webbläsaren att det finns osäkra källor, till exempel man hämtar en bild från en vanlig okrypterad anslutning. Besökarens sekretess kommer i första hand med SSL, det skapar mer trygghet.

  Läs mer
    #SSL, #ehandel
    Teknik
 • 28 OKT
   

  Att vara en del av gänget på SiteDirect

   
   

  Att vara en del av gänget på SiteDirect

   
  28 OKT

  Hösten 2009 så klev jag in i entrén på SiteDirect för att påbörja ett nytt äventyr. Första dagen på SiteDirect innebar flera nya saker: öppet kontorslandskap, nya kollegor, rollen som webb- & e-handelskonsult och även få att arbeta med en produkt vi utvecklar själva. Spännande och få förunnat. Jag hade tidigare alltid arbetat med plattformar som andra bolag utvecklar.

  Läs mer
 • 11 OKT
   

  10 punkter om marknadsplanering

   
   

  10 punkter om marknadsplanering

   
  11 OKT

  Välkommen till första inlägget i SiteDirect-bloggen. Tanken med bloggen är att vi som jobbar på SiteDirect ska dela med oss lite av vår vardag eller tankar om olika saker. Det kan handla om våra olika arbetsområden, men också andra saker, under lite friare former. 

  Jag tänkte börja med att skriva lite om marknadsföring eftersom jag jobbar som marknadsansvarig på SiteDirect och just nu själv håller på med planeringen av höstens marknadsarbete.

  Läs mer