SiteDirect använder cookies för att din upplevelse av webbplatsen ska bli så bra som möjligt. Klicka på OK för att godkänna. Läs mer i vår integritetspolicy.
OK
Start | Nyheter

Ninetech Partner AB förvärvar SiteDirect

 
Idag onsdag den 10 juni blev det klart att Ninetech förvärvar SiteDirect.

Ninetech Partner AB är med de tre ingående verksamhetsdrivande bolagen; Ninetech AB, Netgain AB och CloudPro AB, en av Sveriges ledande leverantörer av lösningar inom digitala affärer. Förvärvet av SiteDirect blir ytterligare en pusselbit för att kunna erbjuda totalleveranser inom den digitala affären inom en och samma koncern.

- För SiteDirect kommer detta att innebära att vi stärker både vår kompetensbredd och geografiska närvaro på marknaden, säger Mikael Häggström, VD på SiteDirect AB. Sammangåendet kommer att ge helt nya möjligheter för våra kunder, partners och våra medarbetare. Vi får ännu bättre möjligheter att vidareutveckla vår egen plattform och vi kan erbjuda ett bredare utbud av tjänster och lösningar inom den digitala affären. Genom att bli en del av Ninetech kommer vi tillsammans att kunna ta position som det bästa alternativet på marknaden, vilket känns otroligt stimulerande, avslutar Mikael Häggström, VD på SiteDirect.
 
- Vi förstärker vår expertposition, ökar vår kapacitet samt skapar ett bredare och än mer konkurrenskraftigt erbjudande inom den digitala affären. Befintliga kunder i bolagen ges med detta större möjligheter att växa inom ramen för en och samma koncern vilket ger en ökad kundtrygghet, säger Niklas Hellberg, ordförande i Ninetech Partner AB. Vi avser att fortsätta driva SiteDirect som en egen enhet med dess egna varumärke. Självklart ska vi dock använda hela vår koncerns styrka för att gå ännu starkare fram på marknaden, avslutar Hellberg.
 
- Ninetech har genom hela processen varit en av de mest intressanta kandidaterna att förvärva SiteDirect, framför allt då verksamheterna matchar varandra så bra. Genom att ingå i Ninetechs koncern får SiteDirect också en riktigt stark grund för fortsatt vidareutveckling och tillväxt, säger Mathias Ivarsson, grundare och tidigare ägare av SiteDirect via Node Holding AB.
 
- Vår uppgift är att tillföra insikt, innovation och genomförandekapacitet i våra kunders digitala förändringsresa. Genom detta förvärv stärker vi ytterligare våra möjligheter till detta. Ett hundratal nya kunder och ny spetskompetens gör att vi tillsammans blir en ännu viktigare nyckelspelare på marknaden med ett av Skandinaviens största kompetenskluster inom det vi kallar den digitala affären. Både för privata och offentliga aktörer. Detta är viktigt och kommer stärka oss i vår fortsatta tillväxt, säger Ulf Sandlund, VD på Ninetech AB.
 
För mer information kontakta:
Mikael Häggström , VD SiteDirect AB
Tel: +4670-374 95 03
 
Niklas Hellberg, Ordförande Ninetech Partner AB
Tel: +4670-7134949
 
Ulf Sandlund, VD Ninetech AB
Tel: +4670-1917957
Ninetech Partner AB
Ninetech Partner AB är ägarbolaget till de verksamhetsdrivande bolagen Ninetech AB, Netgain AB och CloudPro AB. Ninetech Partner AB erbjuder en plattform för bolag och entreprenörer som vill vara med att realisera möjligheterna med den digitala affären. Koncernen har en total omsättning på ca 160 MKR.
 
Ninetech AB
Ninetech erbjuder en unik kombination av kreativitet, tekniskt kunnande och nyskapande affärstänk. Allt för att erbjuda kunder den bästa möjliga lösningen – oavsett om det är inom mobilt, webb, e-handel, integration eller affärslösningar. 
Ninetech ingår i Ninetech partner koncernen och startade sin verksamhet 1993. Ninetech finns på 5 orter i Sverige och omsätter ca 120 MKR årligen. Bland kunder kan nämnas SkiStar, Elon, Viking Line, Würth. 
Läs mer på www.ninetech.com
 
Netgain AB
Netgains kunder finns inom både privat och offentlig sektor. Den gemensamma nämnaren är ett stort fokus på att kostnadseffektiva interna processer för tjänsteleveranser och en affärsmässig syn på Shared service med IT som realiserare. 
Netgain består huvudsakligen av seniora konsulter inom olika delar av ekonomi och automation med viljan att hjälpa interna stödfunktioner i sin kunddialog genom till ökad affärsmässighet med tjänsten i fokus.
Netgain AB ingår i Ninetech-koncernen och startade sin verksamhet 2008. Netgain har kontor i Stockholm, Malmö och Karlstad men även konsulter över hela Sverige. Företaget består av ca 40 konsulter och omsätter 45  miljoner årligen. 
Läs mer på www.netgain.se
 
CloudPro AB
CloudPro AB erbjuder framtidens telefoni, video och möteslösningar. CloudPro kan inte enbart erbjuda rådgivning och marknadens vassaste arkitekter utan också hjälpa till med själva genomförandet. CloudPro är ett helt nytt initiativ inom Ninetech koncernen.
Läs mer på www.cloudpro.se
 
SiteDirect AB
SiteDirect grundades 2001 och är idag en av Sveriges ledande leverantörer av professionella webb- och e-handelslösningar. Grunden ligger i den egenutvecklade webbplattformen SiteDirect® som med konsultanpassningar tillgodoser kundernas specifika behov och önskemål. SiteDirect har idag ca 20 medarbetare på huvudkontoret i centrala Växjö. Företaget är utnämnt till Gasellföretag av Dagens Industri 2010, 2011, 2012 och 2013.
Bland SiteDirects kunder märks bland annat Sova, Evidensia, Bagaren och Kocken, Länna Möbler och Rapunzel of Sweden. 
Läs mer på www.sitedirect.se
Mikael Häggström, VD SiteDirect, grundaren Mathias Ivarsson och Ulf Sandlund, VD Ninetech.