SiteDirect använder cookies för att din upplevelse av webbplatsen ska bli så bra som möjligt. Klicka på OK för att godkänna. Läs mer i vår integritetspolicy.
OK
Start | Nyheter
Jonas Erlandsson, teamleader Products:

- Sluta aldrig utveckla(s)!

Jonas Erlandsson är teamleader för produktutvecklingsteamet på SiteDirect. Här får du lära känna honom lite mer:

Vem är Jonas Erlandsson? 
Jag är en 33-årig trebarnspappa med ett stort programmeringsintresse som alltid vill ha koll på det senaste inom teknikområdet. Efter en tio år lång resa runt om i Sverige för att hitta mig själv har jag landat och flyttat hem till Växjö.
 
Vad arbetar du med?
Jobbet som teamleader tar upp mycket av min tid. Det innebär att jag planerar arbetet i teamet, följer upp och driver utvecklingsarbetet framåt. Samtidigt försöker jag hålla mina medarbetare i teamet så nöjda som möjligt. Just nu jobbar jag också en hel del med migreringsarbete bland annat när det gäller delar av våra driftlösningar. När jag inte agerar teamleader jobbar jag med utveckling av SiteDirect-plattformen, bland annat med webbpublicering och SEO-funktioner.
 
Berätta om din bakgrund! 
Mitt programmeringsintresse väcktes runt år 2000 när jag och en kompis startade ett webbaserat punkfanzine som efter ett tag utvecklades till en e-handel. När jag sedan flyttade till Dalarna några år senare gjorde jag en rejäl djupdykning och utvecklade mina kunskaper i programmering och 2008 började jag arbeta som programmerare. När vi  fick vi besked om att vår lilla familj skulle utökas med tvillingar så packade vi väskorna och flyttade hem till Växjö där jag till slut landade på SiteDirect. 
 
Vad är det bästa med ditt jobb på SiteDirect? 
Att få jobba med webbutveckling, vara delaktig i besluten kring plattformen och självklart kaffet! 
 
Vad gör du när du inte jobbar? 
Om jag inte funderar över spännande innovativa idéer så kodar jag på egna projekt.  När jag inte sitter vid datorn så steker jag oftast pannkakor eller spelar tv-spel med min äldsta kille.  

Vad anser du vara särskilt aktuellt inom e-handel och webb just nu? 
Det verkar vara ett generationsskifte inom e-handelsvärlden där fler e-handlare i enklare lösningar börjar blicka uppåt. När det gäller webben har mobilapparnas utveckling lett till att det ställs allt större krav på funktioner även i webbapplikationer. Användarna vill till exempel ha information som uppdateras automatiskt och köper inte det tidigare standardiserade sättet där allt måste laddas om. Det måste vi som plattformsutvecklare ha med oss.
Jonas Erlandsson
Jonas tre bästa tips till e-handlare:

1. Satsa helhjärtat på SEO så att just din nätbutik syns. 

2. Gör betalningar till ett enkelt steg för din kund. Med till exempel Klarna Checkout räcker det med minimal information för att kunna genomföra ett köp. Många tycker det är för krångligt att behöva ta fram kortet och fylla i alla uppgifter för att göra betalningar. 

3. Satsa på en e-handelsleverantör som du känner dig trygg med, som har gedigen kunskap om e-handelsbranschen och som kan hjälpa dig att växa. 

Läs mer om SiteDirect