SiteDirect använder cookies för att din upplevelse av webbplatsen ska bli så bra som möjligt. Klicka på OK för att godkänna. Läs mer i vår integritetspolicy.
OK
Start | Nyheter
Carl Conradsson, försäljning:

- Vi kommer att se nya kreativa affärsmodeller inom digital försäljning!

Carl Conradsson är försäljare på SiteDirect. Honom möter du när du ska starta eller utveckla din e-handel eller webbplats.

Vem är Carl Conradsson? 
Jag är 37 år och uppvuxen på landet en bit utanför Växjö. Jag har tidigare drivit bolag inom IT och konsumtionsvaror, men även hunnit med en del andra intressanta projekt inom främst marknadsföring. Mina styrkor ligger inom varumärkesstrategi, konceptualisering och digital marknadsföring. Jag har även under åren ägnat mig en del åt formgivning.
 
Vad arbetar du med?
Jag arbetar med försäljning på SiteDirect. Mitt arbete är väldigt varierande, inte en dag är den andra lik. Det bästa med min roll är nog att jag kan utnyttja mina erfarenheter av startups, olika affärsmodeller och expertis inom varumärkeshantering och marknadsföring för att kombinera det med utvecklingen inom e-handeln som just nu sker i rasande fart. Jag gillar problemlösning, särskilt om det handlar om försäljning och marknadsföring.
 
Berätta om din bakgrund! 
Senast kommer jag från en startup där mitt uppdrag gick ut på att ta fram affärskoncept och strategi för att lansera ett nytt varumärke. Jag har under de senaste åren följt utvecklingen av e-handeln och samarbetat nära med stora e-handelsaktörer. För säljande företag går det ju knappast att undvika e-handelns framfart och betydelse.
 
Vad gör du när du inte jobbar? 
Jag tränar mycket och gärna på cykel. Är svag för fin-öl och upplevelser i form av god mat och natur. Min bucket-list fylls ständigt på!

Vad anser du vara särskilt aktuellt inom e-handeln just nu? 
De traditionella butikerna håller på att  förändras och snart kommer vi se provrum där vi hämtar ut paketen från digitala klädbutiker eller att paketleverantören dessutom är stylist och kan hjälpa dig med smakråd när du provar dina nya kläder i deras mobila provrum, kanske över ett glas bubbel. Det jag försöker beskriva är att strategier och intäktsmodeller allt oftare kombineras och förändras på kreativa sätt för att skapa ännu mer konkurrenskraftiga affärsmodeller.

Vi har gått från att tänka "utan digital försäljning så kommer min butik inte klara sig" till att tänka "utan butik kommer min digitala försäljning inte klara sig" och det säger ganska mycket om vad som är aktuellt inom e-handel just nu. 
Carl Conradsson
Calles tre bästa tips till B2B-företag som vill nå framgång på webben:

1. Köpprocessen ser kanske annorlunda ut inom B2B, men det är fortfarande människor som utför köpet. Lär av köpbeteendet inom B2C!

2. Ta hjälp av dina kunder! De vet bäst vad ditt företag kan och vad ni behöver bli bättre på. Dina kunder är din främsta resurs i utvecklingsarbetet.

3. Det är dina kunder som skapar ditt företags varumärke - inte tvärtom!

Läs mer om SiteDirect