SiteDirect använder cookies för att din upplevelse av webbplatsen ska bli så bra som möjligt. Klicka på OK för att godkänna. Läs mer i vår integritetspolicy.
OK
Start | Nyheter
Responsiv design för alla typer av plattformar

8 fördelar med responsiv design

Trafiken på både mobiler och surfplattor ökar i snabb takt. Mer än hälften svenska konsumenter har enligt Dibs undersökning - Svensk e-handel 2016 - handlat via mobil eller surfplatta och ännu fler söker information mobilt innan köp och det gäller samtliga åldersgrupper. 

Hänger du med dina kunder? Med en responsiv webbplats stärker du varumärket och gör att dina kunder smidigt kan handla mobilt – och det gynnar självklart dina affärer! Här kommer åtta fördelar med responsiv design:

1
Med responsiv design behöver du inte skapa flera olika versioner av din webbplats och det sparar tid. En tilltalande webbplats som fungerar bra oavsett vilken enhet man använder återvänder man gärna till som besökare för att handla igen.
2
Många öppnar e-postutskick och e-nyhetsbrev med mera i mobilen och om de klickar på en länk till din webbplats visas innehållet korrekt med en repsonsiv design. 
3
Google rekommenderar responsiv design för att skapa mobila webbplatser.
4
Responsiv design genererar endast en URL per sida. Det minskar risken att du får samma innehåll på flera sidor (så kallat duplicate content) som kan skapa problem vid sökmotoroptimering.
5
Du får en samlad besöksstatistik för hela webbplatsen som gör det enkelt att segmentera och analysera trafiken.
6
Vid delning i sociala medier får alla användare en lika bra upplevelse när de klickar på din länk, oavsett vilken storlek det är på deras skärm.
7
När nya typer av enheter introduceras på marknaden – mobiler, surfplattor etc. så fungerar den responsiva designen direkt eftersom den anpassas efter olika skärmstorlekar.
8
En responsiv webbplats ger dig en god grund för det växande utbudet av tjänster och kanaler som i allt högre grad involverar mobiler och surfplattor.

Är det dags att göra din webbplats responsiv?

Med en responsiv design anpassar sig webbdesignen automatiskt efter skärmstorleken. Det innebär att även besökare med mobiler och surfplattor får en positiv köpupplevelse som gör det lättare att navigera och handla.

Kontakta oss så berättar vi mer om responsiv design i SiteDirect!

» Ja, jag vill veta mer om responsiv design

Med responsiv design kan dina besökare få en bra upplevelse av din webbplats oavsett plattform