SiteDirect använder cookies för att din upplevelse av webbplatsen ska bli så bra som möjligt. Klicka på OK för att godkänna. Läs mer i vår integritetspolicy.
OK
Start | Kunder

Pölder Sport - längdskidor till folket!

Pölder Sport - Polder.se - säljer längdskidor och allt som hör till. Från början var målgruppen främst Vasaloppsåkare och andra som tävlar i längdskidåkning, men efter senaste årens motionsboom hör även vanliga motionärer som vill ha bra utrustning till kunderna. Och de flesta som har satt på sig ett par längdskidor har nog någon gång tänkt tanken att delta i världens största skidtävling som under en vecka varje år samlar närmare 65 000 deltagare. Pölder är ett företag i stark tillväxt och e-handeln på SiteDirect-plattformen är en viktig del i framgången.
 
Pölder Sport är specialiserade på längdskidor och alla tillbehör som hör till, från skidor och valla till pannlampor och funktionskläder. Det innebär att det finns närmare 8000 artiklar i nätbutiken som tillsammans med postorderverksamheten står för 80 % av företagets försäljning.

Fullt fokus på längdskidor
Pölder Sport var från starten 1990 en helt vanlig sportbutik, men sedan 15 år tillbaka är det bara längdskidor som gäller. Förutom postorderkatalog och e-handel har man också en lagerbutik i Nässjö där företaget har sin bas.
- Vi tror det är en stor styrka att ha en lagerbutik när man säljer på webben, menar Johan Palmquist, e-handelsansvarig på Pölder Sport. Då vet kunderna att de kan åka och skälla ut oss om något blir fel och det skapar trygghet.
 
Ny plattform gav förutsättningar för tillväxt
Pölder var tidigt på webben, redan 1999. 2009 började de jobba med SiteDirect och sedan dess har verksamheten haft stark tillväxt.
- Vi är mycket nöjda med SiteDirect som plattform. Vi hade förhoppningar om att öka e-handeln med minst 20 % de närmaste åren efter plattformsbytet, men resultatet blev mycket bättre än så och det är vi självklart väldigt glada för.
 
2009 började Pölder Sport att jobba med SiteDirect. Sedan dess har omsättningen ökat med 277 %.
Från order till leverans
Innan bytet till SiteDirect använde Pölder ett e-handelssystem som var mer statiskt och där de inte kunde påverka så mycket.
- En e-handel lever och måste kunna justeras från dag till dag. SiteDirect har den stora fördelen att vi kan förändra i princip allt och är man kunnig kan man dessutom göra mycket själv. Plattformen fungerar även bra tillsammans tilläggstjänster som Klarna, Dibs, Unifaun, Pacsoft och Visma och allt är genomtänkt för att fungera hela vägen från order till leverans.
 
Svenskarna motionerar mer
Nästan varannan svensk i åldern 18-74 år tränar ett par gånger i veckan visar bland annat en undersökning genomförd av Friskis & Svettis. Längdskidåkningen är inget undantag, motionsformen växer och får allt fler utövare. Förra årets långa och fina vinter ökade även intresset för skidåkning. 
- Många av våra leverantörer tar nu fram produkter som ska passa den moderna människan som gillar att röra på sig och vara ute i naturen och som är villig att betala för att ha bra utrustning.

Erfarenhet viktigt
Som specialister inom en avgränsad nisch måste Johan och hans kollegor hela tiden ligga i framkant för att kunna hjälpa sina kunder. Flera av de som jobbar på Pölder Sport har tidigare varit elitskidåkare och deras långa erfarenhet och kunskap är en viktigt del. För att visa och sprida kunskap använder Pölder bland annat videoinstruktioner på webbplatsen där man visar olika moment, till exempel hur man vallar sina nya skidor. 
 
Katalog och e-handel samverkar
Två gånger varje år skickas postorderkatalogen ut som en bilaga till tidningen Vasalöparen som går ut till alla som är anmälda till de olika Vasaloppen som pågår under en vecka i slutet av februari och början av mars.
- Katalogen är viktig och driver mycket trafik till polder.se. Dessutom håller den vårt varumärke högt, menar Johan Palmquist.
 
Fortsatt tillväxt
Målet är att Pölder Sport ska fortsätta växa. 2014 går flyttlasset till nya lokaler. I de nya 3000 kvm får man mer ändamålsenliga lokaler för e-handeln och Johan Palmquist och hans kollegor vill också bygga en upplevelsebutik som lockar kunderna till Nässjö. 
- Ju fler kunder som kommer till oss och får en bra upplevelse, desto fler kunder besöker polder.se och handlar via webben, menar Johan Palmquist.
 
» Läs mer på Polder.se
» Läs mer om SiteDirects e-handelslösningar
Pölder längdskidor
Pölder Sport erbjuder allt för längdskidåkaren i sin nätbutik polder.se. Foto: Salomon/Christoffer Sjöström
 
Om Pölder Sport
Pölder säljer längdskidor och alla tillbehör som hör till sporten.

Omsättning: Ca 32 Mkr
Anställda: Ca 8
Artiklar i nätbutiken: ca 8000