SiteDirect använder cookies för att din upplevelse av webbplatsen ska bli så bra som möjligt. Klicka på OK för att godkänna. Läs mer i vår integritetspolicy.
OK
Start | Kunder

- Vi bytte plattform för att klara en internationell expansion!

Patroner.se startade redan 1996 och är därmed en av Sveriges äldsta nätbutiker. De säljer bläckpatroner, toner, skrivare och tillbehör till en växande kundkrets.  Våren 2012 bytte Patroner.se till en e-handelslösning från SiteDirect.
 
– Vi hade växt ur vår plattform så det kändes nödvändigt att byta upp sig. I SiteDirect kan vi utvecklas rejält, säger Ola Gustafsson, VD. Och växa ska Patroner göra. Både i Sverige och internationellt. Ett första steg är lansering i Finland och Norge under nästa år.

SiteDirects konsulter har jobbat med allt från koncept och design till implementering vid Patroners plattformsbyte.
- Det finns mycket kunskap hos SiteDirect och det är ett givande samarbete som känns tryggt för vår vidare utveckling.
 
Ny design och ökad konvertering
Själva bytet av plattform tycker Ola gick väldigt smidigt. Nätbutiken fick en ny design och den nya plattformen integrerades med Patroners affärssystem Visma.
– Andra e-handlare varnade oss för att konverteringen kan gå ner i början när man byter plattform och gör förändringar på webbplatsen, men så har det inte blivit. Istället har vi haft en bättre konvertering från dag ett.
 
Långsiktigt SEO-arbete
Som för alla e-handlare är sökmotoroptimering en viktig pusselbit för Patroner.
– SiteDirects plattform är bra anpassad för hur vi vill arbeta. Vi har börjat det långsiktiga arbetet för att bli synliga i sökmotorerna och det känns framtidssäkert.
 
Traditionell marknadsföring behövs

Patroner marknadsför sig både digitalt och i tryckta medier. De har bland annat annonserat i Göteborgs-Posten och Dagens Nyheter.
- Om man vill bygga ett större företag och ett starkt varumärke räcker det inte med webbannonsering som AdWords. Man måste även marknadsföra sig traditionellt. Men först måste du ha en hyfsad digital närvaro på Google och andra ställen som är viktiga för din bransch. Annars blir det konkurrenterna som får dina besökare, menar Ola.
 
Välj rätt plattform
Att välja rätt plattform är något man ska vara väldigt noga med som e-handlare, tycker Ola Gustafsson:
- Det gäller att inte bygga ihjäl sig med anpassningar i en e-handelslösning som man snabbt växer ur. SiteDirect är ett flexibelt system som gör att vi kan bygga webbplatsen rätt från början. Logisk struktur och sökmotorsanpassning går hand i hand helt enkelt, avslutar Ola.

» Gå till patroner.se
» Läs mer om våra e-handelstjänster
Ola på Patroner