SiteDirect använder cookies för att din upplevelse av webbplatsen ska bli så bra som möjligt. Klicka på OK för att godkänna. Läs mer i vår integritetspolicy.
OK
Start | Kunder

Guldström & Co jobbar med både guld och gröna skogar

Guldströms säljer bland annat vaskpannor

Bakgrund: En passion för guldvaskning

Guldström & Co säljer metalldetektorer, utrustning för guldvaskning och magneter från småländska Ädelfors där de också erbjuder guldvaskning för den som vill lära sig hantverket.
- Vår affärsidé är helt enkelt att hjälpa folk att hitta saker - det kan vara smycken och mynt, nedgrävda skatter, naturligt guld eller andra värdefulla malmer, mineraler eller metaller berättar Rolf Guldström, VD.
Företaget startade 1993 av hans far Lars Guldström och grunden låg i ett starkt intresse för guldletning. Som innovatör tog fadern fram tekniken till en handhållen metalldetektor som fortfarande är grunden till flera av Guldströms egenutvecklade produkter.

Målgrupperna är både privatpersoner som vill leta skatter som guld, smycken eller mynt och företag som till exempel sågverk som vill hitta spik i stockar innan de bearbetas. Sverige är den största marknaden, men hela Skandinavien är intressant för Guldströms som gärna vill öka försäljningen utanför Sverige.
 
Ville ha nätbutik med mindre manuell hantering
För åtta år sedan hade Guldströms en e-handel som krävde mycket manuellt arbete med ordrar och fakturor. Man sökte efter en lösning som kunde effektivisera arbetet och nå ut bättre på marknaden. Efter att ha utvärderat olika alternativ och tittat på flera e-handelsplattformar föll valet på SiteDirect.
- Det är ett beslut som jag inte ångrar, säger Rolf Guldström.

Lösning: SiteDirect GO Commerce Pro

2017 gick Guldströms över i den paketerade lösningen SiteDirect GO Commerce Pro.
- När SiteDirect GO kom kändes det som ett väldigt bra alternativ för oss, med smarta paketerade funktioner och responsiv design. Allt fler av våra besökare handlar via mobiler och surfplattor, säger Rolf Guldström.

CMS-verktyg för att skapa innehåll
Han tycker att CMS-verktyget i SiteDirect gör det enkelt att hantera information på webbplatsen som Guldströms jobbar mycket med parallellt med produkterna – på guldstrom.se kan man läsa om både spännande guldletaräventyr världen runt och tester av metalldetekorer.
- Vi vill ge saklig och grundläggande information om hur man använder våra produkter så vi jobbar väldigt mycket med både text och bild. Våra kunder ska känna sig trygga och inspirerade och alltid få rätt information.

Långsiktig samarbetspartner
Rolf Guldström ser fram emot att långsiktigt jobba vidare med SiteDirect:
- Jag är glad idag att jag gjorde en ordentlig analys av hur jag skulle gå vidare med nätbutiken. Tekniken blir alltmer komplicerad så det gäller att ha en leverantör man känner sig trygg med, och det gör jag med SiteDirect.
Rolf Guldström, VD på Guldström & Co
Rolf Guldström, VD på Guldström & Co.
Guldvaskning pågår!

Vill du veta mer om SiteDirect?

Kontakta oss på sales@sitedirect.se, tel 0470-59 00 20 eller boka demo direkt i bokningskalendern:

Fakta & funktioner

Guldströms använder SiteDirect GO Commerce som innehåller komplett e-handel, bland annat:
  • Inbyggt PIM (product information management) som samlar all produktinformation
  • Smidig administration av produkter
  • Kraftfullt CMS-verktyg för att enkelt hantera innehåll på webbplatsen
  • Förberett för tillväxt och internationell handel
  • Responsiv design som utgår från företagets grafiska profil.
  • Hanterar både B2B och B2C-försäljning
Plattform: SiteDirect GO Commerce - Pro

Om Guldström & Co

Guldströms säljer metalldetektorer samt utrustning för guldvaskning och annan mineralletning. Förutom försäljning på guldstroms.se driver Guldströms även Guldvaskning i Äldelfors där både privatpersoner och företag kan lära sig att vaska guld.

» Film från när Carina Berg besökte Ädelfors i "Världens tuffaste jobb" (38:41 in i filmen)
 
Omsättning: ca 7 mkr
Anställda: 3