SiteDirect Gasellföretag för fjärde året i rad

För fjärde året i rad har SiteDirect Professional Web Solutions utsetts till Gasellföretag av Dagens Industri. Det innebär att SiteDirect är ett av Sveriges snabbast växande företag. Mindre än 0,5 procent av Sveriges aktiebolag klarar kraven för att bli Gasellföretag.
- Att utses till Gasellföretag för fjärde året i rad känns självklart väldigt roligt och inspirerande! Vi vill fortsätta växa genom att erbjuda kvalificerade och innovativa lösningar för e-handelsbranschen, säger Mathias Ivarsson, VD för SiteDirect-koncernen.
 
SiteDirect levererar skräddarsydda helhetslösningar för e-handel - såväl teknisk plattform som konsulttjänster och serverdrift. Tillväxten har de senaste åren främst skett på konsultsidan med nyutvecklade och breddade e-handelstjänster.
 
Under 2013 har SiteDirect även breddat verksamheten genom att erbjuda e-handelslösningar baserade på den internationellt snabbt växande tekniska plattformen Magento parallellt med den egenutvecklade SiteDirect-plattformen.
 
- Det kändes som ett naturligt steg eftersom både SiteDirect- och Magentoplattformen bygger på samma grundteknologi och har väldigt lika krav för driften, säger Mathias Ivarsson. 
 
Om Gaselltävlingen
Det är fjortonde året i rad som Dagens Industri arrangerar Gaselltävlingen. Begreppet skapades av den amerikanska forskaren David Birch.
 
För att kvalificera sig som Gasell krävs det bland annat att företaget har:
  • ökat sin omsättning varje år de senaste tre åren och minst fördubblat sin omsättning, om man jämför det första och det senaste räkenskapsåret
  • positivt samlat rörelseresultat för de fyra räkenskapsåren
  • i allt väsentligt vuxit organiskt (inte genom förvärv eller fusioner)
  • minst 10 anställda
  • sunda finanser