Pelote.se - Skjortstudion gör det enkelt att få skjortan skräddarsydd

Pelote.se erbjuder skräddarsydda herrkläder av hög kvalitet - skjortor, kavajer och kostymer. Med den nylanserade e-handeln och nya skjortstudion i SiteDirect kan kunderna enkelt utforma och välja detaljer på sin nya måttbeställda skjorta hemifrån.

Istället för att gå runt i olika butiker och kanske hitta plagg som sitter okej så kan man gå till Pelote.se, ange sina mått och välja modell, tyg och personliga detaljer som monogram i vår webbaserade skjortstudio. Sedan syr vi upp plagget så det sitter perfekt. Klassiskt skrädderi på ett modernt sätt, helt enkelt! berättar Daniel Eriksson, ägare till Pelote.se
 
skjortväljare
I skjortstudion på Pelote.se kan kunden själv bestämma hur skjortan ska se ut innan den sys upp.
Fransk bollsport gav namnet
Namnet Pelote kräver sin förklaring. Det kommer från världens snabbaste bollsport, pelote basque, där bollen tillverkas för hand och redskapen skräddarsys för att passa spelarna perfekt. Samma känsla för hantverk och måttanpassning genomsyrar Pelotes filosofi och varumärke, både på webben och i den butik som Daniel också driver i Malmö. Skjortorna har till exempel knappar av äkta pärlemor och så kallad "single needle stiching" som är den mest exklusiva sömnadstekniken.

Nylanserad e-handel
Daniel startade Pelote 1999, men det är de senaste fyra åren som verksamheten har tagit fart. Med en ny butik och nu med en nylanserad e-handel finns alla förutsättningar att öka tillväxten.
- Förra året hade vi en tillväxt på 20 % och jag hoppas att det ska fortsätta öka. Och den första månaden med den nylanserade nätbutiken ökade försäljningen med 57 % så det har börjat bra, berättar Daniel.
Med hjälp av marknadsföring via bland annat sociala medier och annonsering och att jobba aktivt med sökmotoroptimering är målet nu att förstärka e-handeln som försäljningskanal.
 
Workshop gav handlingsplan
Första steget mot nylansering av Pelotes e-handel var en workshop där Daniel och projektteamet på SiteDirect tillsammans kom fram till de förändringar som skulle göras på webbplatsen. Projektet innehöll förutom skjortstudion bland annat en allmän uppfräschning av designen med fokus på att lyfta fram Pelotes erbjudanden och presentkort. När det gäller skjortstudion så jobbade gruppen mycket med att förenkla processen fram till färdig beställning. 
- Utmaningen har varit att få flödet intuitivt och tydligt och det tycker jag verkligen vi har lyckats med. Det ska vara enkelt och tilltalande. Jag blir själv sugen på att sätta ihop en skjorta när jag ser skjortstudion, skrattar Daniel. 

 
 
 
Pelote skräddarsydda skjortor
Gustav Ottosson, medarbetare på Pelote, hjälper kunderna med måttbeställda kläder, både på webben och i butiken i Malmö.
 
Om Pelote

Pelote skräddarsyr skjortor, Kavajer & kostymer. Namnet kommer från världens snabbaste bollsport där bollen tillverkas för hand och redskapen skräddarsys för att passa spelarna perfekt.

Omsättning: Ca 3 Mkr
Anställda: 3
Artiklar i nätbutiken: 2500